Dei tilsette skal, på ein effektiv måte, kunne bruke Nutshell til å:
- bestille kolonialvarer og catering
- næringsberekne måltider og matvarer
- bestille og avbestille måltider
- gjere nødvendige endringar i ein pasient sin kost
- ta ut menyplaner
Lov om matproduksjon og mattrygghet mv. (matloven)
Ansvar |
Ansvarsoppgåver |
|||
Avdelingssjef for kjøkken og internservice |
Overordna ansvar for godkjenning av opplæringsplanen |
|||
Rådgivar kjøkken |
Fagleg ansvar for opplæringsplanen når det gjeld innhald og evaluering. Den som har ansvar for sentral opplæringsplan har også ansvar for kontinuerleg vurdering av om innhaldet i læringsløpet svarer ut læringsmåla. Legge til rette for/ bidra med opplæringstiltak(e-læring, klasseromskurs og liknande) |
|||
Nærmaste leiar
|
Ansvar for tildeling av arbeidsoppgåver, roller, funksjonar |
|||
Tildele individuell kompetanseplan i Kompetanseportalen, ref. Sentrale krav i Kompetanseportalen |
||||
Legge til rette for gjennomføring av opplæringa |
||||
Dokumentere opplæring ved å godkjenne gjennomført individuell kompetanseplan i kompetanseportalen |
||||
Den enkelte tilsette helsepersonell (Lov om helsepersonell) |
Gjennomføre og dokumentere pålagt opplæring i Kompetanseportalen/Læringsportalen |
|||
|
|
|||
Deltema |
Læringsmål |
Målgruppe |
Læringsaktivitetar |
Frekvens |
Varebestilling |
Å kunne legge inn ei bestilling med kolonialvarer eller catering, samt legge ved evt. beskjeder til kjøkkenet. |
Alle tilsette som skal bestille kolonialvarer eller catering frå kjøkkenet. |
Vedlegg «bestilling av varer og catering i Nutshell» |
Ved tildeling av brukar i Nutshell, og elles ved behov. |
Næringsberekning |
Å kunne næringsberekne eit måltid, eller ei matvare i Nutshell. |
Tilsette med ansvar for næringsinntaket til pasientar. |
Vedlegg «Næringsberekning i Nutshell» |
Ved tildeling av brukar i Nutshell, og elles ved behov. |
Måltidsbestilling |
Å kunne bestille og avbestille eit måltid, å endre kosttype, porsjonsstørrelse og måltidsalternativ (både for eitt måltid og permanent) og å kunne skrive ut menytilbod. Den tilsette skal også kunne legge inn kombinasjonskosttypar og ønskekost for pasientar. |
Alle tilsette som skal bestille eller avbestille måltid, eller gjere tilpassingar av pasientars måltid. |
Vedlegg «måltidsbestilling i Nutshell»
|
Ved tildeling av brukar i Nutshell, og elles ved behov. |