Nutshell - sentral opplæringsplan v. 1.4

Hensikt

Dei tilsette skal, på ein effektiv måte, kunne bruke Nutshell til å:

-          bestille kolonialvarer og catering

-          næringsberekne måltider og matvarer

-          bestille og avbestille måltider

-          gjere nødvendige endringar i ein pasient sin kost

-          ta ut menyplaner 

Bakgrunn

Lov om matproduksjon og mattrygghet mv. (matloven)

Ansvar og leiing

Ansvar

Ansvarsoppgåver

Avdelingssjef for kjøkken og internservice

Overordna ansvar for godkjenning av opplæringsplanen

Rådgivar kjøkken

Fagleg ansvar for opplæringsplanen når det gjeld innhald og evaluering. Den som har ansvar for sentral opplæringsplan har også ansvar for kontinuerleg vurdering av om innhaldet i læringsløpet svarer ut læringsmåla. Legge til rette for/ bidra med opplæringstiltak(e-læring, klasseromskurs og liknande)

Nærmaste leiar

 

 

 

Ansvar for tildeling av arbeidsoppgåver, roller, funksjonar

Tildele individuell kompetanseplan i Kompetanseportalen, ref. Sentrale krav i Kompetanseportalen

Legge til rette for gjennomføring av opplæringa

Dokumentere opplæring ved å godkjenne gjennomført individuell kompetanseplan i kompetanseportalen

Den enkelte tilsette helsepersonell (Lov om helsepersonell)

Gjennomføre og dokumentere pålagt opplæring i Kompetanseportalen/Læringsportalen

 

 

Deltema

Læringsmål

Målgruppe

Læringsaktivitetar

Frekvens

 Varebestilling

Å kunne legge inn ei bestilling med kolonialvarer eller catering, samt legge ved evt. beskjeder til kjøkkenet. 

Alle tilsette som skal bestille kolonialvarer eller catering frå kjøkkenet. 

Vedlegg «bestilling av varer og catering i Nutshell»

Ved tildeling av brukar i  Nutshell, og elles ved behov.

 Næringsberekning

Å kunne næringsberekne eit måltid, eller ei matvare i Nutshell.

Tilsette med ansvar for næringsinntaket til pasientar.

 Vedlegg «Næringsberekning i Nutshell»

Ved tildeling av brukar i  Nutshell, og elles ved behov.

 Måltidsbestilling

Å kunne bestille og avbestille eit måltid, å endre kosttype, porsjonsstørrelse og måltidsalternativ (både for eitt måltid og permanent) og å kunne skrive ut menytilbod. Den tilsette skal også kunne legge inn kombinasjonskosttypar og ønskekost for pasientar.  

Alle tilsette som skal bestille eller avbestille måltid, eller gjere tilpassingar av pasientars måltid.

 Vedlegg «måltidsbestilling i Nutshell»

 

Ved tildeling av brukar i  Nutshell, og elles ved behov.